Sakari Mäkinen

Suomalaiset yritykset jäljessä pilvi-junasta?

  • Netsuite meni kaupaksi - 10 miljardia dollaria
    Netsuite meni kaupaksi - 10 miljardia dollaria

Maailmalla puheenaiheeksi noussut uutinen Oraclen uudesta hankinnasta, NetSuitesta, palauttaa taas ajatukset siihen, miten suomalaisyritykset juuri kertoivat että pilvipalveluita käyteään korkeintaan varastotilana (M&M 28.10.2015) ja Gartnerin tutkimuksen (8.6.2016) mukaan digitalisaatio ei juuri kosketa suomalaisia yrityksiä. Miksi sitten yksi jättiläinen ostaa liiketoiminta-alustan edelläkävijän pilvipalveluiden saralla 9,3 miljardilla? 

Siksi että siinä maailmassa on tulevaisuuden potentiaali, kun digitaalista ja offline-maailmaa ruvetaan yhdistämään bisneksen näkökulmasta entistä kiihtyvämmällä tahdilla. Esimerkiksi IoT:n avulla. Siinä kohdassa tarvitaan pätevät ratkaisut toiminnanohjaukseen, asiakkuudenhallintaan, markkinointiautomaatioon, eCommerceen ja niin edelleen. 

Suomi on ollut teknologisen kehityksen edelläkävijä, mutta tuntuu että asenteet ovat taantuneet. Miksi uusimpia teknologioita ei oteta rohkeasti käyttöön ja tehdä niillä toimialoja mullistavia bisnesmalleja? Kotimarkkinat ovat olleet hiljaiset viime vuosina, mutta moni suomalaisyritys saa kuitenkin osan liikevaihdostaan viennistä. Siellä olisi syytä olla hereillä, koska muu maailma ei jää meitä pohjoisen asukkeja odottamaan. 

Jos maailmalla laitetaan melkein kymmenen miljardia kiinni taloon joka auttaa näitä bisnesmahdollisuuksia toteutumaan, niin mikä on sen markkinan arvo joka jätetään Suomessa käyttämättä kun turvaudutaan perinteisiin malleihin? Kysyn vain. Kuka kertoisi mikä tässä nykyisessä kehitysilmastossa mättää? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

IT-hypeä ja markkinointia, mutta harvoin tulee puheeksi, mistä on oikeasti kyse.
Pilvihän on käytännössä ihan niitä samoja datakeskuksia ja palvelimia kuin ennenkin. Kehittyneempiä ja joustavia palveluita, mutta kuitenkin. Näitähän on käytetty vaikka kuinka kauan jo.

Ihan hyvä jäädä laiturille kunnes tietää, minne oikeasti on menossa.

Toimituksen poiminnat