Suomalaiset yritykset jäljessä pilvi-junasta?

Maailmalla puheenaiheeksi noussut uutinen Oraclen uudesta hankinnasta, NetSuitesta, palauttaa taas ajatukset siihen, miten suomalaisyritykset juuri kertoivat että pilvipalveluita käyteään korkeintaan varastotilana (M&M 28.10.2015) ja Gartnerin tutkimuksen (8.6.2016) mukaan digitalisaatio ei juuri kosketa suomalaisia yrityksiä. Miksi sitten yksi jättiläinen ostaa liiketoiminta-alustan edelläkävijän pilvipalveluiden saralla 9,3 miljardilla? 

Siksi että siinä maailmassa on tulevaisuuden potentiaali, kun digitaalista ja offline-maailmaa ruvetaan yhdistämään bisneksen näkökulmasta entistä kiihtyvämmällä tahdilla. Esimerkiksi IoT:n avulla. Siinä kohdassa tarvitaan pätevät ratkaisut toiminnanohjaukseen, asiakkuudenhallintaan, markkinointiautomaatioon, eCommerceen ja niin edelleen. 

Suomi on ollut teknologisen kehityksen edelläkävijä, mutta tuntuu että asenteet ovat taantuneet. Miksi uusimpia teknologioita ei oteta rohkeasti käyttöön ja tehdä niillä toimialoja mullistavia bisnesmalleja? Kotimarkkinat ovat olleet hiljaiset viime vuosina, mutta moni suomalaisyritys saa kuitenkin osan liikevaihdostaan viennistä. Siellä olisi syytä olla hereillä, koska muu maailma ei jää meitä pohjoisen asukkeja odottamaan. 

Jos maailmalla laitetaan melkein kymmenen miljardia kiinni taloon joka auttaa näitä bisnesmahdollisuuksia toteutumaan, niin mikä on sen markkinan arvo joka jätetään Suomessa käyttämättä kun turvaudutaan perinteisiin malleihin? Kysyn vain. Kuka kertoisi mikä tässä nykyisessä kehitysilmastossa mättää? 

SakariMkinen
Kokoomus Tuusula

Toimii Puheenjohtajana Modified Motorcycle Association of Finland Ry:ssä. Yhdistyksen tehtävä on edistää moottoripyörien rakenteluharrastusta Suomessa. Mielipiteet ovat hänen omiaan, ellei toisin mainita.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu